Deep Freeze Enterprise client installeren via Active Directory of een andere deployment tool!

Deep Freeze MSI Packager

Met het hulpprogramma “Deep Freeze MSI Packager” kan u een Deep Freeze Enterprise client (DFWks.exe) omvormen tot een MSI bestand om zo eenvoudig te kunnen installeren via Active Directory.

Voder de volgende stappen uit om een MSI bestand aan te maken:

1. Maak een Deep Freeze Enterprise Workstation Install Program aan d.m.v. de Configuration Administrator (of gebruik een bestaande installer die u reeds eerder aanmaakte)

Configuration Administrator - Create Workstation Install Program

Workstation Install Program successfully created
2. Start de Deep Freeze MSI Packager & geef een naam op voor het MSI bestand dat u wenst aan te maken (.msi extensie wordt automatisch bijgevoegd tijdens het aanmaken van het bestand)

3. Selecteer de executable waarvan u een MSI wenst te maken

4. Selecteer een folder waar u het MSI bestand wenst te bewaren

5. Accepteer de voorwaarden en klik op de knop “Convert to MSI”

MSI Packager - Package successfully created
Het gegenereerde MSI bestand kan gebruikt worden om de Deep Freeze client te installeren via Active Directory (A/D) of een andere deployment tool.

Om een Silent Install uit te voeren via de Command Line interface of in een script kan u de volgende opdracht gebruiken:

Syntax: msiexec /i path-naar-msi-bestand\DFWks.msi /quiet

silent install Deep Freeze Enterprise client

Deep Freeze MSI Packager