Deep Freeze Standard installeren

Deep Freeze Standard is bedoeld om slechts een klein aantal PC’s te bevriezen omdat er geen centraal beheer mogelijk is. Als u bijvoorbeeld op uw PC’s permanent een extra programma wenst bij te installeren, bij te werken of een instelling te veranderen dan moet u elke PC die bevroren is met Deep Freeze Standaard individueel ontdooien, het programma installeren of de instelling veranderen en dan weer elke PC individueel bevriezen. Dit wordt al snel zeer omslachtig als u over pakweg meer dan een 20-tal PC’s beschikt; u kiest dan beter voor de Enterprise of de Cloud versie.

Installatie van Deep Freeze Standard:

Het is nooit een goed idee om software te testen / evalueren op “productie” machines; gebruik een (virtuele*) testomgeving en zorg dat u over backups en/of backup images beschikt. Lees de handleiding en de release notes!

• Het installatieprogramma van Deep Freeze Standard herstart de PC direct na afloop in bevroren toestand!
  • Deep Freeze Standard is een applicatie op het niveau van de Windows-Kernel (!)
  • * Deep Freeze Standard kan geen Hyper-V Gen 2 virtuele PC’s bevriezen. Zie de release notes

Gebruik het bestand DFStd.exe uit het ZIP bestand dat u heeft gedownload om Deep Freeze Standard te installeren.

Lees verder...

Toggle content goes here, click edit button to change this text.

Deep Freeze Standard kan geen virtuele Hyper-V PC’s bevriezen van de 2e generatie:

Deep Freeze Enterprise installeren

Deep Freeze Enterprise is bedoeld om meerdere PC’s -voorzien van het feitelijke Deep Freeze programma- centraal te beheren d.m.v. een console programma. Er zijn 2 console programma’s beschikbaar:

• De ingebouwde (Enterprise) console (aangeraden)
  • De Core console

De eenvoudigste en snelste manier om van start te gaan is door gebruik te maken van de ingebouwde (Enterprise) console die u kan installeren op uw laptop of server. (Kan ten alle tijde verplaatst worden naar een andere computer)

Het feitelijke Deep Freeze installatieprogramma waarmee u PC’s bevriest, wordt gegenereerd in de console. (zie verder)

Installatie van de ingebouwde Enterprise console:

Gebruik het bestand DFEnt.exe uit het ZIP bestand dat u heeft gedownload om de ingebouwde console te installeren bijvoorbeeld op uw laptop:

Lees verder...

installatie

cust code

aanmaak workstation install progra

Het is nooit een goed idee om software te testen / evalueren op “productie” machines; gebruik een (virtuele*) testomgeving en zorg dat u over backups en/of backup images beschikt. Lees de handleiding en de release notes!

• Het workstation installatieprogramma van Deep Freeze Enterprise herstart de PC direct na afloop in bevroren toestand!
  • Deep Freeze Enterprise is een applicatie op het niveau van de Windows-Kernel (!)
  • * Deep Freeze Enterprise kan geen Hyper-V Gen 2 virtuele PC’s bevriezen. Zie de release notes

Deep Freeze Enterprise Core Loadin installeren

Deep Freeze Enterprise is bedoeld om meerdere PC’s -voorzien van het feitelijke Deep Freeze programma- centraal te beheren d.m.v. een console programma. Er zijn 2 console programma’s beschikbaar:

• De ingebouwde (Enterprise) console (aangeraden)
  • De Core console

De eenvoudigste en snelste manier om van start te gaan is door gebruik te maken van de ingebouwde (Enterprise) console die u kan installeren op uw laptop of server. (Kan ten alle tijde verplaatst worden naar een andere computer)

Het feitelijke Deep Freeze installatieprogramma waarmee u PC’s bevriest, wordt gegenereerd in de console. (zie verder)

Installatie van de Deep Freeze Enterprise Loadin in de Core console:

U dient reeds eerder de Core Console zelf geïnstalleerd te hebben (zie /support/aan-de-slag/#core-console-installeren

Lees verder...

installatie

cust code

aanmaak workstation install progra

Het is nooit een goed idee om software te testen / evalueren op “productie” machines; gebruik een (virtuele*) testomgeving en zorg dat u over backups en/of backup images beschikt. Lees de handleiding en de release notes!

• Het workstation installatieprogramma van Deep Freeze Enterprise herstart de PC direct na afloop in bevroren toestand!
  • Deep Freeze Enterprise is een applicatie op het niveau van de Windows-Kernel (!)
  • * Deep Freeze Enterprise kan geen Hyper-V Gen 2 virtuele PC’s bevriezen. Zie de release notes

Core Console installeren

Deep Freeze Enterprise is bedoeld om meerdere PC’s -voorzien van het feitelijke Deep Freeze programma- centraal te beheren d.m.v. een console programma. Er zijn 2 console programma’s beschikbaar:

• De ingebouwde (Enterprise) console (aangeraden)
  • De Core console

De eenvoudigste en snelste manier om van start te gaan is door gebruik te maken van de ingebouwde (Enterprise) console die u kan installeren op uw laptop of server. (Kan ten alle tijde verplaatst worden naar een andere computer)

Het feitelijke Deep Freeze installatieprogramma waarmee u PC’s bevriest, wordt gegenereerd in de console. (zie verder)

Installatie van de Core console:

Faronics Core is een op MMC (Microsoft Management Console) gebaseerde console en werkt in combinatie met de Enterprise “load-ins” van Deep Freeze, Faronics Anti-Virus, WINSelect, Anti-Executable & Power Save. De configuratie & het beheer zijn relatief complex en enkel bestemd voor geavanceerde gebruikers die o.a. vertrouwd zijn met SQL server , veiligheidscertificaten etc. Wij raden u enkel aan om de Core console te gebruiken als u minstens 1.000 PC’s on-premise wil beheren maar dan nog is de cloud versie een betere optie (behoudens richtlijnen binnen uw organisatie i.v.m. werken in de cloud).

TIP: Als u enkel op zoek bent naar Deep Freeze Enterprise al dan niet in combinatie met Faronics Anti-Virus Enterprise dan is het eenvoudiger om met de ingebouwde console van Deep Freeze Enterprise te werken in plaats van de Core Console of u kan opteren voor de cloud versie.

Als u specifiek op zoek bent naar WINSelect Enterprise, Anti-Executable Enterprise of Power Save Enterprise dan is de cloud versie van deze programma’s mogelijk een eenvoudigere oplossing.

Bij twijfel of de Core Console geschikt is voor uw toepassing raden wij u aan om ons eerst te contacteren.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed faucibus feugiat convallis. Integer nec eros et risus condimentum tristique vel vitae arcu.

Lees verder...

TBD

Het is nooit een goed idee om software te testen / evalueren op “productie” machines; gebruik een (virtuele*) testomgeving en zorg dat u over backups en/of backup images beschikt. Lees de handleiding en de release notes!

• info TBD